Wednesday, 26 September 2012

pemandu bas yang gatal

sape pernah naik pengangkutan awm ? kat taiping ni pengangkutan awm yg ade bas dgn teksi jelah. hihi. mase sy sekolah dlu,selalu jugak sy naik bas awam. yelah dgn klas tambahan,tuisyen,latihan sukan mcm2 lagi lah. ayah sy jrg ambil sy sbb krja,so sy tak kisah sbb sy dh reti naik bas. kalau kat sini jela,kalau jauh2 tak berani.hihi.

sy selalu naik bas awam, sbb murah dan bas nye masuk dalam taman., haaa kau ade? haha. so muka sy nih dh selalu sgt tercongok kt bus stand tuh. naik teksi jrg,kecuali pegi mall ke,atau mcm dh maghrib sgt sy naik teksi.

REDNYELLOWOMNIBUS
GAMBAR SEKADAR HIASAN
alkisahnye sy baru balik dari tuisyen akaun,kelas habis pukul 6.00 petang. sekolah,tempat tuisyen dgn station bus dekat je. bas yg terakhir pukul 7.00 malam. bas untuk tempat sy sejam sekali. sebelum tu sy lepak2 kt sekolah dlu. mls nk pegi awal2. dalam 6.30 baru sy pergi bus stand. gelap,bahaya jugak,tapi nasib la org2 kat situ kenal sy. masa untuk pekerja2 balik. diorang pun naik bas. ada juga org, pukul 7.00 mlm bas plg last.

tepat pukul 7,bas jalan.pemandu bas yg selalu bwk bas tu hari ni dy collect ticket je,org lain yg bawak.sy kenal dy,budak2 sekolah yg naik bas suma kenal dia. nama dia biarlah sy rahsia n dlm ni sy gelar sbg UNCLE. 

selesai collect ticket,Uncle ni duduk sebelah sy,sy tak kisah..biasala,org tua,nk sembang2. dy  tanya mcm2 psl sekolah la,psl pelajaran la.tiba2 dy bukak topik psl peribadi. aduhmak.nk lari jee masa tu. baca dialog nih ok. lebih kurang la cara dy ckp




uncle : hang dh ada bf?
tyka  : blom lg. tkmau pun,mak marah.
uncle : hg toksah tipu,uncle taw hg ada.tu yg hg dok melepak selalu tu ?
tyka  : oh,kawan je tu,mmg tk da pun.
uncle : betul ke tkde ? uncle nk kite dua jadi kwn rapat bleh ? kira kwn special la. toksah habaq sapa2. kite      dua je tahu dh la. uncle suka kamu,comei molek
tyka  : hah ? kawan bleh r.
uncle : yg special tu ?
tyka  : takmau la

taw? dy buat aksi merajuk,ya Allah,nk je bom org tua tu,gatal merenyam nyaaa ! lps dari haritu,ade pemandu bas muda,masa kite tunggu bas dy rajin sembang2 ngn kite.uncle tu mcm jeles je. dy tak ckp ngn kite dh.ckp pun biasa2 je. tp sy tak kisah,ALHAMDULILLAH sgt. sejak dari peristiwa tu,kalau tusyen balik pukul 6,kite naik teksi,geli taw tak ! hihi

picture : GOOGLE

1 comment:

Farina Hunny said...

haha sungguh tak boleh blah pacikk itu :D